PDF Stampa Email

2008 Residential

Malacca, MALAYSIA

S_M_L RESIDENTIAL BUILDING IN MALAYSIA

S_M_L

© ADF group

_The project site is localized to Melaka’s city in the south-west of Malaysia’s state. All planning regulation have to follow international standards, and the building has set back towards the river is 9 meters. We should show appreciation of the state government’s effort to propagate mangrove swamp as an ecological river filtrating system within the site. Even though there is no strict stipulation of height restriction, we are limited them to 4 storeys. Parking area is situated under the hill near the residential area; there are about 60 lots. The flooding problem related to the creek behavior produces the choice to hang up the building to the top of a pale system. Considering the strong raining and the intense sun irradiation we choose a roof system in order to protect the building from the rain and from the sun rays. The different kind of copper panels create a colorful pattern. A Photovoltaic system is located on the roof. The rain water is collected in order to produce electricity by waterwheel. The housing development is a composition of three types of residential unit (60m2, 100m2, 140m2); the total is 54 residential unit. Bamboo facing is used on the front facade in order to activate a natural ventilation. This façade is splitted by copper elements. The structure is made of steel with profilhaus for a good and fast assembly. Natural fibers are used for thermal and acoustic insulation. Why S_M_L???Sustainable Modular Light / Small Medium Large.

_Il sito di progetto è localizzato nella città di Malacca, nel sud-ovest dello stato della Malaysia. Tutte le regole di progettazione devono seguire gli standard internazionali e l'edificio deve essere arretrato di 9 metri dal fiume. Dovremmo mostrare apprezzamento per lo sforzo del governo a propagare le mangrovie come un sistema di filrtazione ecologico del fiume all'interno del sito. Anche se non c'è nessuna restrizione, l'altezza è stata limitata a 4 piani. L'area di parcheggio è situata sotto la collina e vicino all'area residenziale; ci sono circa 60 posti. L’ansa sulla quale sorgono gli edifici è soggetta ad innondazione, quindi abbiamo scelto di realizzare edifici sollevati rispetto alla quota zero. A causa delle forti piogge e intenso irraggiamento abbiamo previsto coperture che fungano da impluvio e schermo solare. Differenti tipi di pannelli di rame, creano un motivo colorato. Un sistema fotovoltaico è posto sul tetto. L’acqua raccolta si convoglia per ottenere energia elettrica tramite turbine. Il complesso residenziale è caratterizzato dall’unione di tre tipologie di unità abitative (60m2, 100m2, 140m2); il totale di unità è pari a 54. Il rivestimento in bamboo è usato per la facciata frontale per creare ventilazione naturale. Questa facciata è cotornata da elementi in rame. La struttura è fatta di acciaio con profili pressopiegati per un ottimo e veloce assemblaggio. Fibre naturali sono usate per isolamento termico e acustico. Perchè S_M_L??? Sostenibile Modulare Leggero / Small Medium Large.

 

Raining Day

 

Biennale di Venezia 2010

Biennale di Venezia 2010

 

Concept Wall with bamboo

 

Model

 

Model

 

Model

 

COMPETITION BOARDS   >>

Competition Boards

 
HOME   PROJECTS   NEWS   CONTACT