PDF Stampa Email

2011 Office

Tianjin, CHINA

TIMEC OFFICE EXTENSION (co-work for FTA Filippo Taidelli Architetto)

TIMEC extension Office

© ADF group

_The project foresees the creation of a new Timec office building in Tianjin (China) beside the existing block, ensuring a steep improvement of thermal performance trough specific technical strategies. The new building envelope permits to combine panels with different opacity and same dimensions, allowing to contain construction, maintenance costs and to animate the façade with different color graduations. Through the reinterpretation of the negative form of the existing building, the new facade respect the original layout prescriptions and allows for a harmonious formal integration in the existing context. In the entrance, the creation of an external barycentric reception allows to serve the 2 buildings and optimize office space, and the creation of a cover footbridge guarantees the connection between the office blocks. On a central patio, covered by a skylight that allows to maximize the contribution of natural light and ventilation, the open staircase guarantees a better visual and phyisical connection between the different levels.

_Il progetto prevede la creazione di un nuovo edificio per uffici TIMEC a Tianjin (Cina) accanto al blocco esistente, garantendo un miglioramento delle prestazioni termiche grazie a delle strategie tecniche specifiche. Il nuovo involucro edilizio permette di combinare pannelli con opacità diverse e stesse dimensioni, che permette di contenere i costi di costruzione, di manutenzione e di animare la facciata con gradazioni di colore differenti. Attraverso la reinterpretazione della forma negativa del fabbricato esistente, la nuova facciata rispetta le prescrizioni di layout originali e consente una integrazione armoniosa e formale nel contesto esistente. All'ingresso, la creazione di una reception esterna e baricentrica, permette di servire i 2 edifici adibiti ad uffici, l'ottimizzazione dello spazio, e la creazione di un ponte pedonale di copertura, garantisce il collegamento tra i blocchi di ufficio. Su un patio centrale, coperto da un lucernario che permette di massimizzare il contributo della luce naturale e la ventilazione, la scala aperta, garantisce una migliore connessione visiva e fisica tra i diversi livelli.

 

View from factory

 

 

Facade Concept

 

Master Plan

 

Ground Floor

 

Sustainable Strategies

 

Facade details

 

Section

 
HOME   PROJECTS   NEWS   CONTACT